ÎNTREPRINDEREA SILVICĂ CĂLĂRAȘI
21 martie – Ziua Internațională a pădurilor, tema din acest an ”Pădurile-producția și consumul sustenabil”.
21.03.2022


Ziua Internaţională a pădurilor este marcată la nivel mondial, în fiecare an, în data de 21 martie.
Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200, din 21 martie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Pădurile acoperă 31% din suprafaţa terestră, menţinînd o climă globală stabilă, suprafaţa împădurită a Europei este de 29 %, iar a Republicii Moldova de doar 12,1%.
Pe lînga sporirea conștientizării asupra rolului deosebit de important al pădurilor, Ziua Internaţională a Pădurii îşi propune şi obiective concrete

Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Călărași, participă anual prin acțiuni concrete la mărirea gradului  de împădurire a teritoriului ţării.

Astfel pe parcursul zilei de 21 martie 2022, angajații întreprinderii sunt implicați activ în lucrări de împădurie a terenurilor fondului forestier.

La moment se desfășoară lucrările de scoatere și sortare a materialului săditor de reproducere care va fi utilizat la lucrările de regenerare artificială pe o suprafață de 26 ha.

Doar împreună putem realiza ceea ce ne  propunem: păduri mai multe, mai bogate în termeni de biodiversitate și mai sănătoase decât avem în prezent.

Noi avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi! 

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.