ÎNTREPRINDEREA SILVICĂ CĂLĂRAȘI
Desfășurarea procesului de colectare a frunzarelor.
12.06.2020

 

Un loc important între resursele furajere utilizate în hrana animalelor sălbatice, îl ocupa frunzarul, care este reprezentat din măturițe de frunze si lastari ai  arborilor.

Frunzarii recoltați în termeni optimali au o valoare nutritivă înaltă, și sunt folosiți în hrana animalelor, mai ales in perioadele iernii când totul este acoperit cu zăpadă și animalele sălbatice nu pot dobândi hrana naturală.

În perioada 15 mai- 15 iunie, când conținutul de substante nutritive este maxim, în cadrul ÎS ÎS Călărași se recoltează frunzarele pentru hrana complementară a animalelor sălbatice.

Pădurarii colectează frunzarele  pe care le conserva prin uscare, asezate în măturițe . Pentru uscare, frunzarul este taiat și  lasat să se ofileasca și se usucă în mănuchiuri la umbră sub acoperiș. Uscarea durează maxim 6-8 zile. Dupa uscare se depoziteaza în locuri aerisite si ferite de soare, vânt sau condiții meteo nefavorabile. 

Planul de colectare a frunzarelor în cadrul ÎS ÎS Călărași pentru anul 2020 constituie 8 mii bucăți.

Prin urmare speciile de vănat, caprior, cerb, iepure vor fi în siguranță în caz de o iarnă grea geroasă și cu stratul de zăpadă înalt.

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.