vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » ATENȚIE, cu un singur chibrit poți aprinde o pădure!
07
09.2023
ATENȚIE, cu un singur chibrit poți aprinde o pădure!
   
 

Perioadele de secetă şi vântul puternic sunt favorabile izbucnirii incendiilor de vegetaţie uscată  în fondul forestier. Astfel pentru evitarea incendiilor și scăderea numărului lor,la data de 05.09.2023, în cadrul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Călărași, sau întrunit angajații întreprinderii împreună cu reprezentanți administrației publice locale din raion, pentru a discuta asupra măsurilor de prevenire a incendiilor în fondul forestier, și pentru a efectua în viitor o conlucrare mai eficientă.

În cadrul ședinței au fost prezenți Steclari Nicolae șef Serviciu Stări Excepționale Călărași, Jacota Mihai șef Inspectoratul de Poliție Călărași, Ghilan Veniamin șef Inspectoratul de Mediu Călărași, Rotari Tatiana, reprezentant al guvernului în teritoriu.

În cadrul ședinței s-a discutat despre succesele și insuccesele atinse în acest domeniu pe perioadă anterioară.

De către directorul ÎS ÎS Călărași dnul Elisei Mihai, a fost remarcat faptul că în ultima perioadă întreprinderea a fost dotată și urmează procurarea în continuare de utilaje și tehnică specială care au îmbunătățit esențial starea lucrurilor în apărarea incendiilor și întreprinderea măsurilor corespunzătoare pentru a preîntîmpina răspîndirea incendiilor în fondul forestier, prin crearea și îngrijirea fîșiilor mineralizate în jurul fondului forestier, crearea drumurilor pentru accesibilitate la locurile greu accesibile din cadrul fondului forestier.

S-a menționat că una din cauzele izbucnirii incendiilor este incendierea vegetației erboase și a deseurilor vegetale de către cetățeni, unde apare necesitatea unei bune conlucrări între serviciile desconcentrate din teritoriu cu primarii satelor și comunelor în scopul preîntimpinării încălcărilor similare.

Asupra metodelor de conlucrare în privința preîntîmpinării cazurilor și sancționarea persoanelor ce încalcă regulile antiincendiare au menționat Jacota Mihai șef Inspectoratul de Poliție Călărași, Ghilan Veniamin șef Inspectoratul de Mediu Călărași