vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Demararea lansării activității evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Pădurilor, ediția 2023.
17
03.2023
Demararea lansării activității evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Pădurilor, ediția 2023.
   
 

Începând cu data de 15 martie în cadrul ÎS ”ÎS Întreprinderea pentru Silvicultură din Călărași”, a fost demarată lansarea activității evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Pădurilor, ediția 2023 cu genericul ”Pădurea și Sănătatea”, eveniment aprobat prin rezoluția ONU nr. 67/200 din 21 martie 2012.

În conformitate cu planul de activității dedicat Zilei internaționale a Pădurilor -21 martie 2023, unele din cele mai importante lucrări sunt semănatul în pepenieră și desfășurarea acțiunilor de plantare în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor ( PNERP).

În cadrul pepenierei ocolului silvic Călărași, persoanele din societatea civilă au semănat semințe de speciile paltin de cîmp, frasin obișnuit, curcuduș, cais și alte specii în scopul obținerii și creșterii materialului forestier de reproducere care se va utiliza în continuare la lucrările de împădurire, reîmpăduriri și reabilitări a pădurilor.

În cadrul ocolului silvic Bravicea, sau desfășurat lucrări de substituire a arboretului de molid supus uscării prin plantarea puieților din specia autohtonă Stejar penduculat, în parcela 17 I, pe o suprafață de 0,3 ha.