vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Începutul campaniei de plantare „PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL„.
13
11.2021
Începutul campaniei de plantare „PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL„.
   
 

 

Astăzi în Republica Moldova a fost lansată oficial campania de împădurire a plaiului cu genericul Plantează-ți viitorul.

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie TOPALĂ, însoțit de angajații din cadrul ministerului, au efectuat o eșire în cadrul Îndreprinderii de Stat pentru Silvicultură Călărași,ocolul silvic Vărzăreși,  unde au plantat 5720 bucăți puieți de salcîm, în parcela 94, subparcela B, cu o suprafața de 1,0 ha.

Astfel cu eforturi comune , ținându-se cont de instrucțiunile silvicultorilor, s-au realizat lucrări de regenerare artificială, sa muncit considerabil și cu multă dorință de a avea un mediu mult mai curat și mai verde.

Deasemena angajații  Îndreprinderii de Stat pentru Silvicultură Călărași au efectuat lucrări de împădurire în cadrul ocoalelor silvice astfel : 

·         Ocolul silvic Călărași au efectuat lucrări de complectare a culturilor silvice în parcela 67 H, cu suprfața de 0,6 ha , sau plantat 2000  bucăți de puieți de stejar.

·         Ocolul silvic Hîrjauca au efectaut  lucrări de complectare a culturilor  silvice în parcela 108 F, cu suprafața de 1,0 ha, sau plantat 2000 bucăți de puieți de stejar.

·         Ocolul silvic Bravicea, au efectuat lucrări de complectare a ajutorării regenerării naturale, parcela 71 D, suprafața 2,0 ha, sau plantat 1500 bucăți de puieți de stejar.

Campania se va desfășura  pe parcursul unei luni de zile.