vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » „PLANTEAZĂ UN ARBORE! - PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL!”
12
11.2021
„PLANTEAZĂ UN ARBORE! - PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL!”
   
 

Pe data de 13 noiembrie anul curent, în Republica Moldova începe campania anuală națională de înverzire a plaiului sub genericul „PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL!”, instituită prin  Decretului Presedintelui RM nr. 27/1995.

Președintele Republicii Moldova, Maia SANDU, a venit cu un îndemn către toți tinerii de a se alătura Campaniei naționale de înverzire a plaiului care începe pe 13 noiembrie, și durează pe parcursul unei luni de zile.

În contextul Campaniei naționale de înverzire a plaiului, Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură „Călărași”, oferă Autorităților Publice Locale din raionul Călărași o cantitate de       5 450 puieți pentru plantare, cu participarea locuitorilor și voluntarilor.

Împădurirea joacă un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon și dorim să contribuim la efortul de a avea un mediu mai curat. Campania de plantare își propune să vină în ajutorul comunităților afectate din cauza alunecărilor de teren, plantarea fiind o soluție reală pentru a preveni inundațiile, deșertificarea solului, eroziunea, seceta, schimbările climatice etc.

Totodată, plantările contribuie la captarea dioxidului de carbon, pădurile fiind considerate printre cele mai importante depozite de dioxid de carbon

Astăzi, mai mult decât oricând, fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni voluntare menite de a proteja mediul înconjurător, a recrea natura în care plantele şi copacii să-şi regăsească locul binemeritat. Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac, mâine vom respira un aer mai curat, iar natura ne va răsplăti!

În vederea insuflării unui sentiment de dragoste şi respect faţă de pădure, dar şi pentru a desluşi din tainele producerii “aurului verde”, atât de necesar tuturor, ÎSS Călărași lansează apelul de consolidare a eforturilor și mobilizarea tuturor, de la mic la mare, deoarece cu toții trebuie să fim responsabili faţă de mediul înconjurător atât de preţios pentru o viaţă sănătoasă şi longevivă.

NOTĂ: Pe fondul pandemiei de coronavirus, la acțiunile de plantare din acest an se vor respecta toate măsurile sanitare și de distanțare fizică.