vezi mai mult

Vizita de lucru din partea Ministrei Mediului, dnei Iuliana Cantaragiu.
24.06.2022     
 
Campania de informare și sensibilizare ”Păduri fără corupție ”.
21.06.2022     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Ziua Națională de înverzire a plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră"
26
10.2020
Ziua Națională de înverzire a plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră"
   
 

 

Anagajații ÎSS Călărași au desfășurat  un șir de acțiuni  la 24 octombrie, de Ziua Națională de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră", instituită prin Decretului Președintelui Republicii Moldova la 13 februarie 1995, care are ca scop ameliorarea continuă a stării spaţiilor verzi, dezvoltarea reţelei de parcuri, de scuaruri, de aliniamente stradale precum şi crearea noilor spaţii verzi. 

90 de silvicultori din cadrul ÎSS Călărași, pe parcursul zilei de 24 octombrie 2020, au efectuat lucrări de plantare cu puieți, prin crearea unui parc, pe teritoriul primăriei Sadova, rnl. Călărași, pe o suprafață de 3,5 ha, schema de sădire 4*3 m, sau plantat 3000 bucăți din speciile paltin de cîmp, arțar argintiu, tei, stejar roșu, alun , catalpa.

Pentru desfășurarea Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului, Fondul Ecologic de Stat a alocat mijloace financiare în sumă de 60 mii lei  ÎSS din Călărași  pentru aprovizionarea cu material săditor către Ziua Înverzirii a plaiului a primăriilor din cadrul raionul Călărași.

Asemenea acțiuni se vor desfășura pe parcursul lunii octombrie și noiembrie.