vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Ziua Înverzirii a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” 2018
30
10.2018
Ziua Înverzirii a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” 2018
   
 

Salariații Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură din Călărași pe data  de 27 octombrie 2018 au participat  la campania cu genericul: Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” instituită conform Decretului Preşedintelui Republicii Moldova  Nr.27 din 13.02.1995.

Pe parcursul zilei de 27 octombrie salariații au semănat ghindă în cadrul ocolul silvic Călărași parcela 64 subparcela C pe o suprafață de 2,0 ha.

Pentru un mod de viață mai sănătos și un mediu mai curat președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova domnul Veaceslav Untilă, împreună cu colaboratorii instituției au participat în cadrul activității dedicate Zilei de Înverzire a Plaiului. Pe parcursul zilei de 27 octombrie colaboratorii Curții de Conturi au creat culture silvice prin semănarea ghindei în cadrul ocolului silvic Hîrjauca, pe o suprafață de 1,9 ha.

Deasemenea au participat și colaboratorii Ministerului de Jusțiție care au semanat ghinda in cadrul ocolului silvic Bravicea parcela 95 subparcela A pe o suprafata de 3.7 ha.

Pentru desfășurarea Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului, Fondul Ecologic de Stat a alocat mijloace financiare în sumă de 17,5 mii lei  ÎSS din Călărași  pentru aprovizionarea cu material săditor către Ziua Înverzirii a plaiului a primăriilor din cadrul raionul Călărași

Întreprinderea are la dispoziție material forestier din specii de paltin, tei, castan, stejar roșu .