vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Concursul tradițional în silvicultură “Cel mai bun pădurar, faza II-a”, din cadrul ÎSS din Călărași.
23
08.2018
Concursul tradițional în silvicultură “Cel mai bun pădurar, faza II-a”, din cadrul ÎSS din Călărași.
   
 

 

Cei mai buni pădurari din cadrul ÎSS din Călărași care administrează fondul forestier s-au întrecut în cunoștințe teoretice și practice, în cadrul concursului „Cel mai bun pădurar„  în data de 22 august 2018.

Concurenti au avut de învins mai multe probe atât practice cât și teoretice, printre care studiu de caz asupra cazurilor de contravenții silvice, determinarea speciilor de arbori și arbuști forestieri după frunze și lemn, determinarea speciilor după semințe și puieți, determinarea produselor accesori ale pădurii, determinarea speciilor de vânat după urme, determinarea bolilor și a dăunătorilor pădurii.

După punctajul acumulat de fiecare participant au fost desemnați cîștigătorii primelor 3 locuri, astfel „Cel mai bun pădurar în cadrul ÎSS din Călărași” al doilea an consecutiv s-a plasat pădurarul cantonului nr. 12 al ocolului silvic Hîrjauca, domna Ciobanu Anastasia, locul II a fost ocupat de către domnul Barba Anatol pădurarul cantonului silvic nr. 5 al ocolului silvic Vărzărești, și locul III domnul Marcu Ion pădurarul cantonului nr. 10 al ocolului silvic Vărzărești.

În faza III-a  nivel ramural care se va desfășura în cadrul ÎSS Cahul, domna Anastasia Ciobanu va reprezenta Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Călărași.