vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Colaborarea dintre RNP Romsilva din România și ÎSS din Călărași în domeniul protecției pădurii.
17
05.2018
Colaborarea dintre RNP Romsilva din România și ÎSS din Călărași în domeniul protecției pădurii.
   
 

În data de 15 mai 2018 în cadrul ÎSS din Călărași au fost în vizită grupul de lucru comun format din speciliști de la RNP Romsilva pe probleme de protecție a pădurii. Astfel în cadrul vizitei au fost examinate focarele de dăunători, pentru care s-au stabilit măsuri de combatere în primăvara anului 2018, și au fost discutate aspectele referitoare la posibilitatea de îmbunătațire a metodelor de monitorizare și combatere a dăunătorilor și oportunitățile de colaborare cu specialiști din cadrul RNP Romsilva din România.

            Deasemenea întreprinderea a familiarizat colegii români cu experiența în domeniul creării culturilor silvice pe terenurile degradate preluate de la primării, a fost prezentat un sector de 12,5 ha din O.S. Călărași plantat în anul 2003 specia principală Salcâm alb în cadrul proiectul Conservarea în Republica Moldova (PCSRM).

            Sperăm ca în viitor să avem cât mai multe colaborării cu colegii de peste hotare, pentru a face schimb de experiență pentru o gestionare a pădurilor la cel mai înalt nivel.