vezi mai mult

Felicitări cu 8 Martie.
07.03.2024     
 
Hrană suplimentară pentru animale în perioada ierni
19.01.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Consiliul director la Întreprinderea silvică Călăraşi
11
08.2016
Consiliul director la Întreprinderea silvică Călăraşi
   
 

Întreprinderea silvică Călărași a găzduit ședința Consiliului Director al entităților silvice subordonate Agenției "Moldsilva". Agenda de lucru a cuprins mai multe subiecte privind activitatea  economico-financiară, desfășurarea lucrărilor silvice de sezon și implementarea proiectelor forestiere naționale și internaționale. A fost prezentat raportul reevaluării parchetelor privind tăierile de produse principale, suprafața totală de 1906,9 ha cu un volum brut de 157,7 mii m3diminuarea volumului pe picior fiind de 25,9 mii m3 (17,4%) și tăierile de produse secundare, suprafața  totală de 2082,9 ha cu un volum brut de 39,3 mii m3,  diminuarea fiind de  4,2 mii m3(10,8%). Activitatea Grupului tehnic din cadrul ICAS, privind evidența primară a pădurilor și altor tipuri de vegetație forestieră pentru raioanele pilot (Nisporeni și Ungheni). În perioada 2002-2014 întreprinderile silvice Nisporeni-Silva și Silva-Centru, Ungheni au desfășurat lucrări de extindere a terenurilor împădurite pe o suprafață totală de 3,9 mii ha, dintre care 3,3 mii ha (85%), se regasesc în evidențele cadastrale. La fel, doar 40% din pădurile comunale ale raioanelor Nisporeni și Ungheni au fost efectuate amenajamente silvice de către ICAS în cadrul diferitor programe/proiecte.

În cadrul aceleași ședințe a fost discutat și proiectul metodologiei formării, aplicării și reglementării prețurilor de comercializare a produselor (lemnoase și nelemnoase) și serviciilor, politica de preț în cadrul ramurii silvice.

Directorii și inginerii silvici șefi au vizitat ocolul silvic Bravicea unde a fost prezentat un sector de pădure cu o suprafață de 5,4 ha cu funcții de protecție supusă regimului de conservare deosebită, unde au fost desfășurate lucrări de ameliorare privind regenerare sub masiv din semință a speciilor fundamentale-gorun, stejar.

Mesajul directorului general al Agenției "Moldsilva", Ion Cebanu transmis directorilor întreprinderilor silvice, s-a referit la importanța atitudinii profesionale atît din partea conducătorilor entităților subordonate, cît și a întregului corp silvic, ce va contribui la redresarea situației economico-financiară, tehnică de extindere și dezvoltare.